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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNUTTI, M. R.; BEBBE, S.; GRENIER, C.; SAN VICENTE, F.; DIAZ, F.; CEBALLOS, H.; CARVALHO, J. L. V. de; THOME, J.; GONZÁLEZ, C. El progreso de las acciones de biofortificacíon en Latinoamérica y el Caribe. In: REUNIÓN ANUAL DEL PROGRAMA COOPERATIVO CENTROAMERICANO PARA EL MEJORAMIENTO DE CULTIVOS Y ANIMALES, 63., 2018, Panamá. Innovación tecnológica para el desarrollo sostenible del agro y la soberanía alimentaria: compendio de resúmenes. Panamá: IDIAP 2018. p. 95. PCCMCA 2018. 23 a 27 de abril de 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBUCKHARDT, D.; DÍAZ, F.; QUEIROZ, D. L. de. Four new neotropical Trioza species associated with Loranthaceae (Santalales) and comments on mistletoe inhabiting psyllids (Hemiptera, Psylloidea). Alpine Entomology, v. 1, p. 91-108, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoGRÜNEBERG, W. J.; MA. D.; MWANGA, R. O. M.; CAREY, E. E.; HUAMANI, F.; DIAZ, F.; EYZAGUIRRE, R.; GUAF, M.; JUSUF, M.; SONG, Y.-S.; KARUNIAWAN, A.; TJINTOKOHADI, K.; ANIL, S. R.; SHOFIUR RAHAMAN, E. H. M.; HOSSAIN, M.; ATTALURI, S.; SOME, K.; AFUAPE, S.; ADOFO, K.; LUKONGE, E.; KARANJA, L.; NDIRIGWE, J.; SSEMAKULA, G.; AGILI, S.; RANDRIANAIVOARIVONY, J. M.; CHIONA, M.; CHIPUNGU, F.; LAURIE, S.; RICARDO, J.; ANDRADE, M.; FERNANDES, F. R.; MELLO, A. F. S.; KHAN, A.; LABONTE, D. R.; YENCHO, G. C. Advances in sweetpotato breeding from 1993 to 2012. In: LOW, J.; NYONGESA, M.; QUINN, S.; PARKER, M. (Ed.). Potato and sweetpotato in Africa: transforming the value chains for food and nutrition security. Wallingford: Cabi, 2015. p. 1-77.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANTIAGO, J.; DIAZ, F. Efecto supresor del acido tricoico de Staphylococcus aureus en linfocitos de raton. In: CONGRESO PANAMERICANO DE CIENCIAS VETERINARIAS, 13., 1992, Santiago. Resumenes... Santiago: Asociacion Panamericana de Ciencias Veterinarias, 1992. Resumene P-356.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoDÍAZ, F.; SANTIAGO, J.; RAMIREZ, M. Utilizacion de la alfa-hemolisina de Staphylococcus aureus como imunogeno. In: CONGRESO PANAMERICANO DE CIENCIAS VETERINARIAS, 13., 1992, Santiago. Resumenes... Santiago: Asociacion Panamericana de Ciencias Veterinarias, 1992. Resumene P-355.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPEREZ DIAZ, F. Factores ambientales que afectan la produccion de yuca. Informacion Express: viandas hortalizas y granos, v.11, n.1, p.31-32, 1987.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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7.Imagem marcado/desmarcadoBELTRA, R.; DIAZ, F.; RUBIOHUERTOS, M. Nodule-like structures induced on legume roots by the sterile fraction of nucleic acids isolated from Rhizobium species. Zentralbl. Bakteriol. Parasitenk., v.136, n.1, p.31-41, 1981.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoMORENO MEDINA, J.; MARTINEZ CARRILLO, J. L.; GARCIA MIRANDA, L.; LEGASPI DIAZ, F.; OJEDA MONTOYA, M. R. El cultivo del trigo en el Valle de Mexicali. Mexicali, Baja California: SAG-INIA-CIANO, 1975. 10 p. (CIANO. Circular, 81).

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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9.Imagem marcado/desmarcadoSQUIBB. R. L.; DIAZ, F.; FUENTES, A.; GUZMÁN, M.; SCRIMSHAW, N. S. The relation of forages to nutrition problems in the American Tropics. In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 6., 1952, State College, PA. Proceedings... State College, PA: Pennsylvania State College, 1952. v. 2. p. 1544-1549.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  12/03/2018
Data da última atualização:  19/03/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LEAO, P. C. de S.; NUNES, B. T. G.; SOUZA, E. M. C. de; REGO, G. I. de S.; NASCIMENTO, J. H. B. do.
Afiliação:  PATRICIA COELHO DE SOUZA LEAO, CPATSA; Bruna Thaís Gonçalves Nunes, Bolsista UPE; Emille Mayara Carvalho de Souza, Bolsista UPE; Jéssica Islane de Souza Rego, Bolsista UPE; José Henrique Bernardino do Nascimento, Bolsista UPE.
Título:  Evaluation of some new wine grape cultivars under São Francisco Valley conditions.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Science and Technology B, v. 7, n. 5, p. 320-325, may, 2017.
ISBN:  10.17265/2161-6264/2017.05.003
ISSN:  2161-6264
Idioma:  Português
Conteúdo:  This study aimed to evaluate the performance and characteristics of the grapes as subsidies to the recommendation of new wine grape cultivars for the São Francisco Valley. An experiment was carried out in Petrolina, Pernambuco state, during four seasons in 2014 and 2015 and the treatments were represented by 10 cultivars and three breeding selections: Grenache, Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot and Syrah for red wines and Sauvignon Blanc, Chardonnay, Chenin Blanc and breeding selections 46, 14 and 47 for white wines. The experimental design was a randomized block with four replicates and two useful plants per plot. The following variables were evaluated: sprouting, bud fertility rate, Ravaz index, production, number of clusters, weight, length and width of cluster, weight and volume of 100 berries, soluble solids and titratable acidity. A better balance between production and vigour was obtained in Grenache, Merlot and Tempranillo cultivars, presenting values of 7.56, 6.50 and 5.93, respectively, for Ravaz index. Grenache, Chenin Blanc and Tempranillo were the most productive cultivars with average yields estimated at 10.4, 8.7 and 8.4 ton/ha/season. Selection 14 had longer, wider and less compact clusters, which can reduce clusters rottenness. The percentage of sprouting ranged from 38.13% in selection 14 to 77.6% in cv. Chenin Blanc. The average index of bud fertility was 0.79 cluster/bud, with no significant differences among cultivars. Greater... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Processamento de uva; Tropical viticulture; Uva para vinho; Vale do São Francisco; Viticultura tropical; Wine grape; Yield.
Thesagro:  Uva; Variedade; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  A Sistemas de Cultivo
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/173786/1/LeaoP.2017.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57283 - 1UPCAP - DD
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